Lemnul de fag este foarte durabil, rezistent la uzură și are capacități excelente de îndoire, iar prin adăugarea prețului scăzut pe care acesta îl are, rezultă un produs bun pentru mulți producători europeni.

Culoarea: Lemnul de fag are în general o culoare crem palid, dar uneori poate avea o nuanțe de roz sau brun.

Lucrare: Fagul are o bună lucrabilitate și răspunde foarte mult la modelarea cu abur. Stabilitatea și mișcarea lemnului trebuie să fie luate în considerare deoarece fagul are o capacitate mare de mișcare în exploatare.

Miros: Fagul nu are miros caracteristic.

Alergiile: Când vine vorba despre fagul european, cele mai frecvente reacții sunt iritarea ochilor, a pielii și a respirației.

Prețuri / disponibilitate: Fagul european este disponibil pe scară largă în întreaga Europă și este foarte accesibil ca preț în cadrul gamei sale naturale.

Durabilitatea: Această specie de lemn nu este inclusă în apendicele CITES sau pe lista roșie a speciilor amenințate IUCN.


Image

Utilizări comune: Cherestea, furnir, pardoseli, construcție de bărci, mobilier, dulapuri, instrumente muzicale, placaj și obiecte transformate.

Comentarii: Fagul este un lemn important și foarte folosit în Europa. Duritatea, rezistența la uzură și capacitățile excelente de îndoire - împreună cu prețul redus - fac din acest lemn un suport pentru mulți producători europeni. În funcție de condițiile de sol, fagul european poate crește la dimensiuni foarte mari, iar cheresteaua este de obicei disponibilă pentru utilizare.

Toate opțiunile sunt prezentate mai jos
Image